Почати мабуть треба з визначень. А далі побачимо.
Ймовірне існування гіперпросторів
Сообщений 1 страница 7 из 7
Поделиться22007-09-24 17:21:00
на мою суб*єктивну думку, гіперпростори є лише гарним творчим (та деколи дуже зручним) засобом математиків та витвором хворої уяви фізиків.
на папері такі речі звичайно можуть описувати деякі речі... але реального фізичного змісту поняття, що на них спираються (як то закручення у 5-му вимірі, тощо) не мають.
знову таки підкреслюю - IMHO. буду вдячний, якщо переконаєте у протилежному
Поделиться32007-09-24 17:41:28
Отож, гіперпростір, звичайно, породженні письменників фантастів. Слід зазначити, що досить багато витворів їхньої уяви вже в дії.
Якщо зайти здалеку, то гіперпростір - це нове уявлення про топологію і метрику Всесвіту, і за цим поки-що уявленням існує можливість переміщатись з однієї точки в іншу набагато швидше, а то і миттєво.
Почнемо з прикладу. Вважаємо, шо муха і повзає, і літає з однаковою швидкістю. І от вона сидить в склянці на бічний твірній. І муха дуже хоче попасти в діаметрально протилежну точку. Вона може повзти по внутрішній стінці, по зовнішні, через дно - як завгодно. Але й може просто перелетіти по прямій і затратити мінімум часу. ТАким чином муха знайшла свій "гіперпростір".
Нехай тепер муха хоче попаста назовні склянка. Звичайно, найшвидше - переповзти через верх. Але! Можна "прогризти" скло і опинитись назовні миттєво. Це виходить вже так званий "нуль-перехід".
Отож, якщо муха може - том чом би й людині не спробувати
Поделиться42007-09-24 18:34:14
ну гаразд
уявили тріщину в стакані... конкретні тези:
1) тріщина (діра, склейка простору, ...) існує в реальному світі
2) через неї може пройти принаймні муха
3) 2 віддалені об*єкти (матеріальні точки І та ІІ) при проході через діру знаходяться на відстані Х (принаймні можна такі об*єкти туди покласти)
4) якщо муха може пройти через діру - певною мірою проходитимуть і інші частини (фотони, розповсюджується гравітація, ...)
5) поза дірою "по прямій" відстань між цими об*єктами нехай буде У
6) Х<<У
7) нехай обидва об*єкти сильно заряджені
8) приблизна схема розміщення (1) : ( о - "гіпердірка", І, ІІ - наші об*єкти )
І о
ІІ
8) приблизна схема розміщення (2) :
І о ІІ
9) притяганням/відштовхуванням об*єктів "по прямій" можна знехтувати, враховуючи тільки відстань через "діру"
10) по схемі (1) об*єкти не притягають один одного
11) за схемою (2) тяжіння дуже сильне
12) практично без зусиль, рухаючи "трошки" ІІ, ми сильно можемо розігнати/зупинити І, та... знову зникнути
13) отримуємо "набагато" більше єнергії ніж затратили
14) пересилаємо єнергію хоч по прямій хоч через діру, повторюємо маніпуляції знову
15) отримуємо вічний двигун
16) після винаходу вічного двигуна перебудовуємо усю (руйнуємо вщент та вигадуємо нову) фізику
(с) Bald
Поделиться52007-09-24 18:47:59
Извиняюсь конечно, но что за лажовый топ?! Я даже не буду обращать внимания, что этот топик интересен далеко не всем. Даже не в этом вся лажа... Просто все, что запостили в эту тему, насколько я понял - чужие мысли и теории. Топег - ф топку адназначна! :offtopic:
Поделиться62007-09-24 21:07:38
Гіперпростір.. шо воно є?
Я, наприклад, прокинувся сьодні з дмукою, що коли на полі ростуть дерева - то воно є лісом...
можно якесь визначення "гіперпротсор"у?
_ _
всім наснаги, пішов хавати гарячі бутери та слухати Рамштайнь)))
Поделиться72007-09-25 11:21:49
Bald
Шановний колего, спочатку ми пройдемось по вашим аргументам. Загалом розглянутий лише варіант можливості нуль переходу, точніше - можлиаості існування так званої "wormhole", а я пропоную не відкидати всі можливості.
Але постає 2 конкретних запитання:
1) Чому ваш варіант "перпетум мобіле" не можна перенести в звичайний 3-мірний простір?
2) Чому ми можемо рухати об*єкти по нормалі до поверхні? Можна розглянути "плоский всесвіт", всі сили якого існують лише у двох вимірах, або навіть листь Мьобіуса з "дірочкою". Відсувати об*єкти в такому випадку ви зможете лише по дотичній
І все ж я приходжу до висновку, що розглядатати можливість існування таких "проколів" (чи приколів) простору не можливе без паралельного обговорення можливостей їх використання.
aleo
Ну не лініться хоча б тут подивитись
http://ru.wikipedia.org/wiki/Гиперпространство_(%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F)
І приєднуйтесь!